Dlatego.
siano w głowie
Moim zdaniem to administrator ma siano w głowie odpowiadając użytkownikowi w taki sposób.
Czy nie można zrobić tego w bardziej kulturalny sposób lub zaznaczyć wyraźnie na FORUM że w dziale ogłoszenia odpowiadać na posty może tylko MODERATOR?
Nie każdy użytkownik ma o tym wiedzieć, nie zastanowił się Pan z administracji że forum te odwiedzają także nowe osoby?
Po za tym Pan Jacek zapytał dlaczego?
Nie dostał odpowiedzi a został "zbyty" w mało kulturalny sposób.
Czy taki przykład powinien dawać jeden z administratorów Portalu Polska.lu ???
Czy nie można zrobić tego w bardziej kulturalny sposób lub zaznaczyć wyraźnie na FORUM że w dziale ogłoszenia odpowiadać na posty może tylko MODERATOR?
Nie każdy użytkownik ma o tym wiedzieć, nie zastanowił się Pan z administracji że forum te odwiedzają także nowe osoby?
Borys nie jest ani administratorem, ani moderatorem forum i wypowiada się wyłącznie w swoim własnym imieniu. Administrator odpowiedział osobnym postem.
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez anwi, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: siano w głowie
Buehehe - nigdy nie bylem i nie jestem modem na polska.lu i to chyba bardzo dobrze bo kosilbym jednym ciosem takich cwaniaczkow jak np ty.websites pisze:Moim zdaniem to administrator ma siano w głowie odpowiadając użytkownikowi w taki sposób.
MaWi - zrobiles jak uwazasz za stosowne, Ty kierownikujesz. Niech sie teraz dzieje "wolna amerykanka" w ogloszeniach. Oczywiscie nieomieszkam skorzystac z mozliwosci odpowiadania w ogloszeniach
Ura Bura Szef Podwóra
Hm... a po co to "zaznaczac", skoro i bez zaznaczania bylo to oczywiste, ze nie mozna? Ponadto, srednio raz w tygodniu to zaznaczalem. Prosze, to jedynie kilka ostatnich moich wpisow na ten temat:websites pisze:Czy nie można zrobić tego w bardziej kulturalny sposób lub zaznaczyć wyraźnie na FORUM że w dziale ogłoszenia odpowiadać na posty może tylko MODERATOR?
http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=55830#55830
http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=55300#55300 (o, tu nawet odpowiedzialem dokladnie temu panu, co dzis pytal...).
Przemozna chec zamieszczenia postu na jakims forum nie zwalnia z obowiazku myslenia oraz zapoznania sie z zasadami obowiazujacymi na danym forum. Nawet jesli jest to ktos zupelnie nowy i nawet jesli jego caly zyciowy dorobek na polska.lu mialby z zalozenia stanowic ten jeden jedyny post o sprzedazy pralki, wzglednie o tym, jakim dobrym jest malarzem/spawaczem/kucharzem/opiekunka do dzieci (niepotrzebne skreslic).
Jak ktos nie chce tych zasad respektowac, wcale nie musi z tego powodu byc traktowany jak gosc specjalny. Sorry.
Borysie - fil fri! Lud chcial, lud dostal. Przez moment zasiewamy eksperymentalnie na tym zaprzanskim i autokratycznym lez padole ziarno demokracji. Zobaczymy jaka piekna roslina z tego wyrosnie. Oby tylko nie byl to chwast...Borys pisze:Oczywiscie nieomieszkam skorzystac z mozliwosci odpowiadania w ogloszeniach
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez MaWi, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm jak chwasta sadzisz to ciezko sie spodziewac ze lilia urosnie. Tyle dobrego ze chwasta zawsze mozna wyrwacMaWi pisze: Borysie - fil fri! Lud chcial, lud dostal. Przez moment zasiewamy eksperymentalnie na tym zaprzanskim i autokratycznym lez padole ziarno demokracji. Zobaczymy jaka piekna roslina z tego wyrosnie. Oby tylko nie byl to chwast...
MaWi - a moze by tak puscic wodze fantazji nieco bardziej ? A jakbys tak oddal Admina uzytkownikowi Knera Jacek , funkcje moderatorow zas zostaly by przekazane w rece np Vanilla Apple czy jak to tam (bo ja juz nie remember) a sam nie logowalbys sie do forum przez np tydzien lub dwa ? Wrocisz i wszystko bedzie zsymplikowane tak ze nie poznasz swojego podworka
Ura Bura Szef Podwóra
albo i napiszę:
A wszystkim skrępowanym możliwością dodawania takich komentarzy proponuję zacząć dodawać komentarze do ogłoszeń drobnych na www.luxbazar.lu, www.annonces.lu i tym podobnych lub ewentualnie ołówkiem w ich papierowych wersjach (tylko czy ktoś je przeczyta?)
MaWi, gdybyś się jednak zdecydował na powrót zablokować komentarze w ogłoszeniach drobnych proponuję codziennie rano wrzucać na forum (najlepiej w każdym dziale) post z informacją, że komentowanie ogłoszeń jest zablokowane.MaWi pisze: Hm... a po co to "zaznaczac", skoro i bez zaznaczania bylo to oczywiste, ze nie mozna? Ponadto, srednio raz w tygodniu to zaznaczalem.
A wszystkim skrępowanym możliwością dodawania takich komentarzy proponuję zacząć dodawać komentarze do ogłoszeń drobnych na www.luxbazar.lu, www.annonces.lu i tym podobnych lub ewentualnie ołówkiem w ich papierowych wersjach (tylko czy ktoś je przeczyta?)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Kto wie - a moze wyrosnie z tego jakies ziolko i wszyscy bedziemy sie nim napawac <ganja> ? Borysie - zaprawde powiadam Ci, warto poczekac i popatrzyc, jak rosnie!Hmm jak chwasta sadzisz to ciezko sie spodziewac ze lilia urosnie. Tyle dobrego ze chwasta zawsze mozna wyrwac
Wilqs - nic dodac, nic ujac! Ja sam juz od dawna dopisuje zgryzliwe komentarze do ogloszen w papierowych gazetach i obsmarowuje kopiowym olowkiem cale wydania Worta i Tageblatta! Wiem, wiem, ze nikt tego nie czyta, bo niby jakim cudem? Ale jaka satysfakcja za to! Gwarantowana!wilqs72 pisze:A wszystkim skrępowanym możliwością dodawania takich komentarzy proponuję zacząć dodawać komentarze do ogłoszeń drobnych na www.luxbazar.lu, www.annonces.lu i tym podobnych lub ewentualnie ołówkiem w ich papierowych wersjach
Borys - nie obraź się ale...
skąd to nieprzyjazne nastawienie? <shock>
Czy podzielenie sie swoja opinia z innymi na niniejszym forum to wyraz "cwaniactwa"? <roll>
nawet jeśli nie jestes administratorem tego forum to przecież nie ma nic złego w tym że ktoś tak mógł pomyśleć a to przecież nie znaczy że jest cwaniaczkiem <roll>
zastanawiam się skad tyle złości i niezrozumienia?
zawsze uważałam że takie fora maja za zadanie ułatwić komunikacje miedzy ludzkie w tym przypadku przecież głównie między nami - Polakami a na tym coraz więcej sarkazmu i tzw "koszenia"?? <shock> za nawet najmniejsza pomyłkę..
to moje osobiste odczucie - i nie wszyscy muszą się ze mną zgodzic.
pozdrawiam <aniolek>
Czy podzielenie sie swoja opinia z innymi na niniejszym forum to wyraz "cwaniactwa"? <roll>
nawet jeśli nie jestes administratorem tego forum to przecież nie ma nic złego w tym że ktoś tak mógł pomyśleć a to przecież nie znaczy że jest cwaniaczkiem <roll>
zastanawiam się skad tyle złości i niezrozumienia?
zawsze uważałam że takie fora maja za zadanie ułatwić komunikacje miedzy ludzkie w tym przypadku przecież głównie między nami - Polakami a na tym coraz więcej sarkazmu i tzw "koszenia"?? <shock> za nawet najmniejsza pomyłkę..
to moje osobiste odczucie - i nie wszyscy muszą się ze mną zgodzic.
pozdrawiam <aniolek>
Marzencia, nie obrazilem siemarzencia pisze:Borys - nie obraź się ale...
Juz tlumacze ale po krotce bo typ nie zasluguje na nazbyt wiele mojego czasu. Cwaniakiem jest przeokrutnym, osobiscie zalazl mi za skore na samym przyjezdzie do Luksemburga, pozniej wykazywal sie cwaniactwem wszedzie tam gdzie o nim slyszalem, tu na forumie ( i nie tylko tu ) tez niejednokrotnie przedstawial zachowanie ignoranta i nachalnie wklejal ogloszenia niezgodnie z regulaminem forum. Napisalem mu kiedys priva ze jak sie tak bedzie zachowywal to mu admin wytnie te posty ( no i ten biedny admin tak wycinal i wycinal ... ) i pewnie dlatego myslal bidok do dzis dzien ze jestem adminem - a ja sobie tutaj po prostu tylko mieszkam
Mam nadzieje ze zaspokoilem Twa ciekawosc.
Ura Bura Szef Podwóra
Miałem nie odpisywać i przemilczeć ale jakoś nie mogę...
Odpowiadając doskonałemu Borysowi, które jak sądzę po tym jaki i jego innych postach (archiwum) nigdy nie popełnił ani nie będzie popełniał błędów...
TAK owszem na początku jak tu przyjechałem dodawałem co jakiś czas ogłoszenie o poszukiwaniu pracy, ale z tego co wiem przeprosiłem za to administratora MaWi i sprawa została załatwiona, nie każdy tak jak Ty ma tutaj dobrą pracę...
Jak widać poprawa nastąpiła... chyba że administrator ma jakieś zastrzeżenia?
Jeśli chodzi o "cwaniaka" - przemilczę to... i cieszę się bardzo że na początku mojego pobytu w Lux trafiłem na dobrych ludzi którzy pomogli mi tutaj i ciągle pomagają. Za co bardzo dziękuję!
Gdybym trafił na taką osobę jak Borys - spakowałbym się w jeden dzień i wrócił do Kraju. Dawno już nie spotkałem tak dziwnego człowieka jak on... chociaż przeżyłem i studia i pracowałem z wieloma ludźmi w Polsce... Nie znając kogoś osobiście, nie zamieniając ani jednego słowa na żywo - głosić takie twierdzenia i bzdury... ogólnie ujmując pomówienia (zapoznaj się co to znaczy).
Moim zdaniem nazwanie kogoś cwaniakiem, czy mówienie że "jakież to trzeba mieć siano w głowie" jest przejawem co najmniej lekkomyślności oraz wyższości wobec innych użytkowników tego Portalu...
To wszystko co mam do powiedzenia w tej sprawie:)
A to co z ludźmi dobrej woli (Polakami) mieszkającymi w Luxembourgu stworzyliśmy przez tygodnie ciężkiej pracy - zapraszam do słuchania od 6 grudnia na www.polskieradio.lu
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam
Piotr
Odpowiadając doskonałemu Borysowi, które jak sądzę po tym jaki i jego innych postach (archiwum) nigdy nie popełnił ani nie będzie popełniał błędów...
TAK owszem na początku jak tu przyjechałem dodawałem co jakiś czas ogłoszenie o poszukiwaniu pracy, ale z tego co wiem przeprosiłem za to administratora MaWi i sprawa została załatwiona, nie każdy tak jak Ty ma tutaj dobrą pracę...
Jak widać poprawa nastąpiła... chyba że administrator ma jakieś zastrzeżenia?
Jeśli chodzi o "cwaniaka" - przemilczę to... i cieszę się bardzo że na początku mojego pobytu w Lux trafiłem na dobrych ludzi którzy pomogli mi tutaj i ciągle pomagają. Za co bardzo dziękuję!
Gdybym trafił na taką osobę jak Borys - spakowałbym się w jeden dzień i wrócił do Kraju. Dawno już nie spotkałem tak dziwnego człowieka jak on... chociaż przeżyłem i studia i pracowałem z wieloma ludźmi w Polsce... Nie znając kogoś osobiście, nie zamieniając ani jednego słowa na żywo - głosić takie twierdzenia i bzdury... ogólnie ujmując pomówienia (zapoznaj się co to znaczy).
Moim zdaniem nazwanie kogoś cwaniakiem, czy mówienie że "jakież to trzeba mieć siano w głowie" jest przejawem co najmniej lekkomyślności oraz wyższości wobec innych użytkowników tego Portalu...
To wszystko co mam do powiedzenia w tej sprawie:)
A to co z ludźmi dobrej woli (Polakami) mieszkającymi w Luxembourgu stworzyliśmy przez tygodnie ciężkiej pracy - zapraszam do słuchania od 6 grudnia na www.polskieradio.lu
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam
Piotr