Występ zespołu Góralskiego
Występ zespołu Góralskiego
Planujemy wraz z znajomym zorganizowac występ góralski w Luxemburgu ,ale nie wiemy czy bylibyście chętni ,a w przyszłosci moze powstanie tu karczma na wzor goralskiej-wystroj goralski , polskie kelnerki w strojach goralskich co o tym myslicie ??????????? http://www.youtube.com/watch?v=s_2-0Es5KJg http://www.youtube.com/watch?v=pJoPCbAi ... re=related
Rok temu na Festiwal Kultury Polskiej ściągnęliśmy zespół muzyki ludowo-folkowej, który zagrał na scenie letniej w centrum Luxa, na place d'Armes. Przyjęcie było świetne, ludzie nawet tańczyli przed sceną. Były zarówno polskie rodziny, które specjalnie przyszły, jak i sporo luksemburskich i międzynarodowych przechodni i gości okolicznych kawiarenek. Na pewno pogoda. Myślę, że przy dobrej porze i miejscu występu Waszej kapeli góralskiej byłaby szansa na sukces. My w każdym razie chętnie pomożemy w propagandziezakopane pisze:Planujemy wraz z znajomym zorganizowac występ góralski w Luxemburgu ,ale nie wiemy czy bylibyście chętni
Folklor goralski ? Bebny afrykanskie ? Grupy modlitewne ?
Czy ktos tu zaczal jakas ostra maryske rozprowadzac albo sie jesienna pora, ludziom gatunki grzybkow sie pomylily ???????
Dyrekcjo forum ! Litosci !
Wszystko zniose, nawet dentyste bez znieczulenia,
ale kurcze, nie goralski folklor !
To jest oficajlbie zabronione przez Konwencje Genewska, tym sie nawet terorystow na Guantanamo nie torturuje !
Czy ktos tu zaczal jakas ostra maryske rozprowadzac albo sie jesienna pora, ludziom gatunki grzybkow sie pomylily ???????
Dyrekcjo forum ! Litosci !
Wszystko zniose, nawet dentyste bez znieczulenia,
ale kurcze, nie goralski folklor !
To jest oficajlbie zabronione przez Konwencje Genewska, tym sie nawet terorystow na Guantanamo nie torturuje !
cos takiego juz prawie jest <lol>bamaza42 pisze:xtheo, oj, <brawo> !... <rotfl>
Ja proponuje otwarcie karczmy goralskiej ze spotkaniami grupy modlitewnej, w rytm bebnow afrykanskich....to dopiero bedzie czad!!! <hura>
http://www.youtube.com/watch?v=XBfCGeRbjR4
bamaza42 pisze:xtheo, oj, <brawo> !... <rotfl>
Ja proponuje otwarcie karczmy goralskiej ze spotkaniami grupy modlitewnej, w rytm bebnow afrykanskich....to dopiero bedzie czad!!! <hura>
Czad sie pisze z wielkiej litery, tak jak Sudan, Nigeria, Germania, Burkina Fasol lub Zjednoczone Emiloty Aralskie. Czys ty sie Bamaza nigdy orto-geografii w szkole nie uczyla ?
- ogrodniczka
Wy tak sobie swawolicie, a ja na poważnie...
Występ zespołu folklorystycznego - TAK. Bedzie fajnie, kolorowo i z przytupem
Karczma góralska wprost z Podhala z Luxemburgu???? - NIE!!!!!
Jestem zwolenniczką wpisywania w krajobraz charakterystycznej architektury TYLKO w miejscach - dla których ta architektura jest chrakterystyczna właśnie. To tak jak z zaprzeganiem wołu do karety.Nie pasuje i już. Koniec kropka. Lux to nie megalopolis, w którym dzielnice narodowościowe tworzą swoje enklawy i jakoś ujdzie i wpisze się z czasem w ramy dużego miasta.Ale nie tutaj.
Poza tym jestem spokojna, taki pomysł nie przejdzie "u miejskich architektów". uf.
Te góralskie karczmy denerwują mnie już 150 km od Podhala. W tym promieniu jeszcze ujdzie, ale dalej w las - to juz siara. Niech zostaną na Podhalu bo tam swiecą swoim naturalnym blaskiem.
Oscypku noś sobie kierpce i parzenicę do pracy, ale Twój ostani pomysł uważam za chybiony
Występ zespołu folklorystycznego - TAK. Bedzie fajnie, kolorowo i z przytupem
Jestem zwolenniczką wpisywania w krajobraz charakterystycznej architektury TYLKO w miejscach - dla których ta architektura jest chrakterystyczna właśnie. To tak jak z zaprzeganiem wołu do karety.Nie pasuje i już. Koniec kropka. Lux to nie megalopolis, w którym dzielnice narodowościowe tworzą swoje enklawy i jakoś ujdzie i wpisze się z czasem w ramy dużego miasta.Ale nie tutaj.
Poza tym jestem spokojna, taki pomysł nie przejdzie "u miejskich architektów". uf.
Te góralskie karczmy denerwują mnie już 150 km od Podhala. W tym promieniu jeszcze ujdzie, ale dalej w las - to juz siara. Niech zostaną na Podhalu bo tam swiecą swoim naturalnym blaskiem.
Oscypku noś sobie kierpce i parzenicę do pracy, ale Twój ostani pomysł uważam za chybiony
I tu sie zgadzam z przedmowczynia....w Gdansku/Sopocie i okolicach mamy conajmniej kilka takich straszacych w tej okolicy przybytkow....Ja nie wiem, jakim cudem uzyskali zgode np. architekta Sopotu na postawienie tam az 2 karczm goralskich?!....masakra!ogrodniczka pisze:Występ zespołu folklorystycznego - TAK. Bedzie fajnie, kolorowo i z przytupem
Jestem zwolenniczką wpisywania w krajobraz charakterystycznej architektury TYLKO w miejscach - dla których ta architektura jest chrakterystyczna właśnie.