Przeprowadzka PT. Hamiliusa i związane z tym utrudnienia

Awatar użytkownika
Redakcja

Przeprowadzka PT. Hamiliusa i związane z tym utrudnienia

Post autor: Redakcja »

Przypominamy, że od dziś przez kolejne trzy tygodnie luksemburski Urząd Miasta, bardziej znany pod nazwą „Hamilius” (od nazwiska patrona placu przy którym się mieści), będzie przenosił swoje biura do nowych pomieszczeń w nowo wybudowanym gmachu Rocade de Bonnevoie znajdującym się na granicy Gare i Bonnevoie. W związku z tym należy liczyć się z utrudnieniami, a nawet czasowym zawieszeniem działalności niektórych departamentów Urzędu Miasta. Szczegóły na temat zmienionych godzin pracy można wyczytać na stronie www Ville de Luxembourg, a dokładniej TUTAJ i TUTAJ.
Załączniki
logo_vdl.jpg
logo_vdl.jpg (4.89 KiB) Przejrzano 2309 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~
Redakcja
misio

Post autor: misio »

Nie mieli kiedy k..urna mac <evil>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

a co Ci za roznica, kiedy?....

A tak poza tym, to ja nie wiem, czy dobrze zrozumialam - czy to co jest tam na parterze (czyli stanowiska obslugi klientow), pozostaje na swoim miejscu?....
MaWi

Post autor: MaWi »

bamaza42 pisze:A tak poza tym, to ja nie wiem, czy dobrze zrozumialam - czy to co jest tam na parterze (czyli stanowiska obslugi klientow), pozostaje na swoim miejscu?....
Zgadza sie, tak wiec w "zwyklych sprawach szarego Luksemburczyka" wiele sie nie zmieni. Ponadto, jak latwo zauwazyc, przeprowadzki beda mialy miejsce glownie w weekendy, zahaczajac najwyzej o piatek, czasem czwartek a jeszcze rzadziej o poniedzialek.

Informacja jest natomiast przydatna dla tych, co na przyklad chcieliby w tym czasie zglosic reklamacje do "recettes communales" albo mieli jakas inna sprawe na tyle specyficzna, ze wymagajaca wizyty "wyzej" niz w okienku "ogolnym". Mysle, ze chodzi tez o sam fakt przenosin i w zwiazku z tym o uswiadomienie, ze z niektorymi sprawami od lutego, to juz niekoniecznie na Hamilius. Ale takie kwestie jak zameldowanie sie czy zgloszenie sie po winietke luksemburska, to raczej nadal na parterze w budynku obok kobiety-motyla :)
misio

Post autor: misio »

bamaza42 pisze:a co Ci za roznica, kiedy?....
Kolo Hamiliusa mozna latwo znalezc parking, lub szybko dojechac autobusem. Wiesz... nie kazdy ma kilka godzin lunchu <roll>
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

misio pisze:Kolo Hamiliusa mozna latwo znalezc parking, lub szybko dojechac autobusem. Wiesz... nie kazdy ma kilka godzin lunchu
a koło nowego budynku jest duuuży parking piętrowy - na więcej miejsc niż pod i w okolicach Hamiliusa
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

misio pisze:Kolo Hamiliusa mozna latwo znalezc parking, lub szybko dojechac autobusem. Wiesz... nie kazdy ma kilka godzin lunchu
Z tym "latwym" parkingiem kolo Hamiliusa, to taki zart, prawda?....Mnie sie zdarzylo tylko 1 (RAZ!) - pierwszy i ostatni pojechac w jakiejs sprawie w porze luncha do centrum - po okrazeniu z 10 razy centrum w poszukiwaniu wolnego miejsca, omijajac ogonki do wjazu do parkingow podziemnych, wrocilam do biura na Gasperich i nastepnego dnia pojechalam autobusem....i od tej pory zawsze tak robie - i zajmuje mi to nie kilka godzin luncha, a cos pomiedzy 30 min a 1 godz..... <!> ;)
ODPOWIEDZ