Przeprowadzka PT. Hamiliusa i związane z tym utrudnienia
Przeprowadzka PT. Hamiliusa i związane z tym utrudnienia
Przypominamy, że od dziś przez kolejne trzy tygodnie luksemburski Urząd Miasta, bardziej znany pod nazwą „Hamilius” (od nazwiska patrona placu przy którym się mieści), będzie przenosił swoje biura do nowych pomieszczeń w nowo wybudowanym gmachu Rocade de Bonnevoie znajdującym się na granicy Gare i Bonnevoie. W związku z tym należy liczyć się z utrudnieniami, a nawet czasowym zawieszeniem działalności niektórych departamentów Urzędu Miasta. Szczegóły na temat zmienionych godzin pracy można wyczytać na stronie www Ville de Luxembourg, a dokładniej TUTAJ i TUTAJ.
- Załączniki
-
- logo_vdl.jpg (4.89 KiB) Przejrzano 2309 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
Zgadza sie, tak wiec w "zwyklych sprawach szarego Luksemburczyka" wiele sie nie zmieni. Ponadto, jak latwo zauwazyc, przeprowadzki beda mialy miejsce glownie w weekendy, zahaczajac najwyzej o piatek, czasem czwartek a jeszcze rzadziej o poniedzialek.bamaza42 pisze:A tak poza tym, to ja nie wiem, czy dobrze zrozumialam - czy to co jest tam na parterze (czyli stanowiska obslugi klientow), pozostaje na swoim miejscu?....
Informacja jest natomiast przydatna dla tych, co na przyklad chcieliby w tym czasie zglosic reklamacje do "recettes communales" albo mieli jakas inna sprawe na tyle specyficzna, ze wymagajaca wizyty "wyzej" niz w okienku "ogolnym". Mysle, ze chodzi tez o sam fakt przenosin i w zwiazku z tym o uswiadomienie, ze z niektorymi sprawami od lutego, to juz niekoniecznie na Hamilius. Ale takie kwestie jak zameldowanie sie czy zgloszenie sie po winietke luksemburska, to raczej nadal na parterze w budynku obok kobiety-motyla

- kajapapaja
a koło nowego budynku jest duuuży parking piętrowy - na więcej miejsc niż pod i w okolicach Hamiliusamisio pisze:Kolo Hamiliusa mozna latwo znalezc parking, lub szybko dojechac autobusem. Wiesz... nie kazdy ma kilka godzin lunchu
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Z tym "latwym" parkingiem kolo Hamiliusa, to taki zart, prawda?....Mnie sie zdarzylo tylko 1 (RAZ!) - pierwszy i ostatni pojechac w jakiejs sprawie w porze luncha do centrum - po okrazeniu z 10 razy centrum w poszukiwaniu wolnego miejsca, omijajac ogonki do wjazu do parkingow podziemnych, wrocilam do biura na Gasperich i nastepnego dnia pojechalam autobusem....i od tej pory zawsze tak robie - i zajmuje mi to nie kilka godzin luncha, a cos pomiedzy 30 min a 1 godz..... <!>misio pisze:Kolo Hamiliusa mozna latwo znalezc parking, lub szybko dojechac autobusem. Wiesz... nie kazdy ma kilka godzin lunchu