Pracownicy Komisji Europejskiej jeżdżą za darmo
Pracownicy Komisji Europejskiej jeżdżą za darmo
Zgodnie z umową podpisaną wczoraj pomiędzy Komisją Europejską (reprezentowaną przez panią Martine Reicherts, OIL) a burmistrzem miasta Luksemburg panem Paulem Melmingerem pracownicy Komisji mogą od 1 lutego 2007 r. w dni powszednie jeździć autobusami linii 5, 7 i 18, które łączą Kirchberg z Gare i Gasperich-Cloche d'Or, na podstawie posiadanego badge'a (zamiast biletu).
W ten sposób miasto Luksemburg chce przekonać tych, którzy w zarówno sprawach prywatnych, jak też i służbowych kursują samochodami, aby przesiedli się do środków komunikacji miejskiej i tym samym odciążyli miejskie korki, szczególnie w godzinach szczytu.
W ten sposób miasto Luksemburg chce przekonać tych, którzy w zarówno sprawach prywatnych, jak też i służbowych kursują samochodami, aby przesiedli się do środków komunikacji miejskiej i tym samym odciążyli miejskie korki, szczególnie w godzinach szczytu.
- Załączniki
-
- homeAutobus.gif (9.94 KiB) Przejrzano 4229 razy
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
Czyli, ze jak wejdziesz do autobusu i pokazesz calej widowni papierek podbity przez kogos z ADM, ze cie na Gasperich powiedzmy po ciacha sluzbowo do Oberwajsa wyslali, to wtedy mozesz dumnie usiasc w pierwszym rzedzie, a moze nawet jakas staruszka ci miejsca jeszcze ustapi?misio pisze:W sprawach sluzbowych to ok, ale w sprawach prywatnych to juz obciach...

Tomi, tu akurat nie chodzi o to, zeby z epsiej pensyjki jeszcze tego eurasa na bilecie zaoszczedzic, ale o to, zeby nie blokowac i tak juz kompletnie zastawionego waskiego gardla, jakim jest trakt Czerwony Most->Bd Royal -> de la Liberte -> Gare. A ze to nie bedzie to dzialac tak jak by Komisja sobie tego zyczyla, bo ludzie beda mowic wszystkim dookola, ze nie chca robic obciachu, a tak naprawde to nie bedzie im sie chcialo po deszczu na przystankach wystawac, skoro maja te swoje wypasione bezVATowe furki? No, to juz jest inny temat i mam nadzieje, ze wlasnie o napietnowanie powyzszego ci chodzilo.
Dla przykladu moja zona nie czekala az jej badge nabierze magicznej mocy otwierania autobusowych podwojow, tylko juz od dawna dzielnie dojezdza autobusikiem. A autko stoi pod domem i bynajmniej nie dlatego, ze oszczedzamy na i tak najtanszym w UE paliwie, ale dlatego, ze szkoda nerwow na to, by w ciagu godziny pokonywac 7 km jakie dzieli Kirchberg od Gara.
Ja zupelnie nie rozumiem misiowego obciachu?....nie obciach, tylko przywilej...Mnie sie czasem zdarza jezdzic w porze luncha z Gasperich do centruma albo gara, w sprawach bynajmniej nie sluzbowych i nigdy nie jade autem, bo szkoda mi czasu na szukanie parkingu, wiec bardzo mnie ucieszyla ta informacja...gdzie tu obciach?...
kochani, po co swary, po co klotnie, kiedy i tak zginiemy w zupie...
Wytlumaczenie jest proste, nie bedzie juz nawety, bo nikt ja nie jezdzil, bo nie wiedzial jak. Wiec widocznie poszli po rozum do glowy, dogadali sie z miastem i na tych 3 liniach laczycych instytucje mozna bedzie jezdzic na badza. Zamiast tej nawety wlasnie.
Wiec nie ma tu mowy o zadnym cwaniactwie, tylko ekonomii raczej.
pozdr.
Wytlumaczenie jest proste, nie bedzie juz nawety, bo nikt ja nie jezdzil, bo nie wiedzial jak. Wiec widocznie poszli po rozum do glowy, dogadali sie z miastem i na tych 3 liniach laczycych instytucje mozna bedzie jezdzic na badza. Zamiast tej nawety wlasnie.
Wiec nie ma tu mowy o zadnym cwaniactwie, tylko ekonomii raczej.
pozdr.
- kajapapaja
i nikomu jej rozklad jazdy nie pasowal - ani na lunch podjechac, ani na szkolenie... absurd
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu