Nowe oblicze portalu polska.lu. Marzenia stają się faktem!

Awatar użytkownika
Redakcja

Nowe oblicze portalu polska.lu. Marzenia stają się faktem!

Post autor: Redakcja »

No, i stało się! Już tylko trzy tygodnie dzielą nas od rewolucji. Z dawna obiecane przekształcenie prostej formuły portalu w profesjonalne medium internetowe pod adresem www.polska.lu stanie się faktem w sobotni wieczór 28 listopada 2009 r.!

To jednak nie jedyna wspaniała wiadomość. Mamy dla Was – wszystkich naszych czytelników – stałych i sporadycznych, fanów i przeciwników, byłych, obecnych i... przyszłych ;) jeszcze jeden prezent:

[center]

Impreza inauguracyjna nowego portalu,
którą zaszczyci swoją obecnością i uświetni swoją muzyką

N O V I K A !

gwiazda zeszłorocznego Festiwalu Kultury Polskiej w Luksemburgu
najlepsza polska DJ-ka !!!

28 listopada (sobota), godz. 20.00, Ancien Cinema
23 Grand Rue, Vianden

[/center]

Bawcie się z nami tego wieczora. Bądźcie z nami, żeby zobaczyć jako pierwsi nowe oblicze portalu Polaków w Luksemburgu! Potraktujcie to jako świetną okazję do wzajemnego poznania się – spotkania wszystkich Polaków w Luksemburgu!

Wstęp – zupełnie za darmo. Dodatkowe atrakcje – wliczone w cenę ;)

Dla tych, którzy planują za zdrowie polska.lu wypić więcej niż jeden toast, mamy pewną sugestię – może warto rozważyć zarezerwowanie luksemburskiego Night Ridera ( http://www.sales-lentz.lu/mobilitaetswelt/nightrider )? Zawiozą Was na miejsce i przyjadą odebrać po imprezie. Jeśli umówicie się w grupy po kilka osób, cena kursu może być niższa nawet niż kwota, jaką wydalibyście na dojazd własnym transportem.

PS. Dla zagorzałych forumowiczów mamy też dobrą wiadomość: formuła i funkcjonalność forum pozostanie bez większych zmian. Nie będziecie musieli zatem zmieniać swoich dotychczasowych przyzwyczajeń :)
Załączniki
novika_net_500.jpg
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 2 razy.
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

To bardzo miła wiadomość :)
Awatar użytkownika
eustachy

Post autor: eustachy »

Dzień dobry,

"Bardzo słuszna koncepcja, bardzo..." :)
Pozwalam sobie przypomnieć, o bardzo oczekiwanym przez "społeczeństwo" nowym pomyśle. Mam na myśli implementacje kanału RSS.

Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Redakcja pisze:Dla tych, którzy planują za zdrowie polska.lu wypić więcej niż jeden toast, mamy pewną sugestię – może warto rozważyć zarezerwowanie luksemburskiego Night Ridera ( http://www.sales-lentz.lu...welt/nightrider )? Zawiozą Was na miejsce i przyjadą odebrać po imprezie. Jeśli umówicie się w grupy po kilka osób, cena kursu może być niższa nawet niż kwota, jaką wydalibyście na dojazd własnym transportem.
Dodam tylko, że nightridera warto zamawiać z wyprzedzeniem (dla zdecydowanych np. już dziś), ponieważ ilość busików jest ograniczona, usługa popularna, a nasza impreza z pewnością nie będzie jedyną, na którą rozrywkowi mieszkańcy WKL będą chcieli tego dnia dojechać. A więc: kto pierwszy ten lepszy!
MaWi

Post autor: MaWi »

szymbi pisze:A więc: kto pierwszy ten lepszy!
I nie jest to kryptoreklama <mrgreen>

natomiast @ eustachy:

uwazam, ze to jest swietna koncepcja, by watek o imprezie inaugurujacej nowy portal z lekka podryfowal w kierunku stworzenia "wishlisty", co takiego chcielibyscie zobaczyc na nowym portalu. Tak wiec – prosze uprzejmie o zglaszanie wszelkich zyczen – tych poboznych i tych wrecz przeciwnie <evil>

Nie mozemy obiecac, ze w ciagu 3 tygodni uda sie dodac do tego co juz zrobilismy, wszystko to, co tu jeszcze napiszecie, ale po pierwsze – wiele roboty juz za nami, a po drugie – od czego sa cuda? <czarodziej>

To co jeszcze chcielibyscie dostac w prezencie... Andrzejkowym? <mrgreen>
Awatar użytkownika
MichalSos

Post autor: MichalSos »

eustachy pisze:Dzień dobry,
Mam na myśli implementacje kanału RSS.
Jestem jak najbardziej za <otak>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

szymbi pisze:Dodam tylko, że nightridera warto zamawiać z wyprzedzeniem
To ja proponuje "zmontowac" juz jakas grupe (silna) - na jeden wspolny kurs tam i z powrotem....sprawdzamy ile osob taki busik zabiera i jaka jest cena przy wiecej niz 4 osobach (za 4 osoby, kurs powrotny to 72 eur...).
To co, moze zapisy w tym watku?...dopisujcie sie, tak, zeby na poczatku przyszlego tygodnia ewentualnie mozna bylo juz zamowic...
(a gdyby redakcja uznala, ze to off-topik, to poprosze o wydzielenie odpowiedniego watku...)
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

bamaza42 pisze:a gdyby redakcja uznala, ze to off-topik, to poprosze o wydzielenie odpowiedniego watku...
nie, nie, tym razem jak najbardziej in-topic :)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

oh, dzieki, szanowna redakcjo, dzieki <lol> ....uffff...tym razem sie udalo... :p
MaWi

Post autor: MaWi »

bamaza42 pisze:sprawdzamy ile osob taki busik zabiera i jaka jest cena przy wiecej niz 4 osobach (za 4 osoby, kurs powrotny to 72 eur...
Ja moge podzielic sie doswiadczeniami z zeszlego roku z wyprawy na Sylwestra wlasnie do AC. Tak wiec busik zabral wtedy 8 osob, ale wydaje mi sie, ze jeszcze ze dwie lub trzy tam mogly wejsc. Facet za te 8 osob wzial cos kolo stowki i co wazniejsze cena kursu Night Ridera jest zawsze taka sama bez wzgledu na dlugosc trasy. Mozna wiec za te sama kase przejechac sie do Vianden a chocby i z Petange.

I teraz najciekawsza historia – zamawiajac trzeba podac godzine wyjazdu i powrotu, jednak kierowca, jak juz nas przywiozl do AC dal nam swoj nr komorki i powiedzial, ze gdybysmy chcieli jednak wracac wczesniej lub pozniej, to zebysmy zadzwonili z wyprzedzeniem i mu powiedzieli, to on w max. pol godziny bedzie po nas. Nie wiem, czy to standard, czy trafilismy na takiego przyjaznego klientowi goscia, ale mysle, ze nie powinno byc z tym wiekszego problemu.
legan15

spotkanie "Poloni Luxembourskiej"

Post autor: legan15 »

hallo !
od 35 lat obserwuje "nasza emigracje" i wnioski sa niezbyt pozytywne. Moze tym razem.....
bo niby nie jestesmy gorsi od innych Hiszpanow,Wlochow czy Portugalczykow ,Oni jednak
umieja sie zjednoczyc zadbac o swoje. My natomiast rozdyskutowani,zazdrosni i niby o co!!?? Czesto niszczymy zamiast budowac. Znaja nas wszystcy "ze w dyskusji gdzie jest
dwoch "Naszych" sa trzy prawdy " itd. itp . Zyczymy organizatorom spelnienia oczekiwan
i sciskamy kciuki ze " moze tym razem " a instytutom i jednostkom rzadowym jakim jestPolska Ambasada i Konsulat wiecej zaangazowania w zycie "Poloni Luxemburskiej" a nie
sztywnej postawy i dyrektyw politycznych. My tu wszyscy zyjemy w jednym z najbogatszym Krajow Wspolnoty Europejskiej w miare spokojnie i dostatnio. Potrzeba nam zrozumienia i poszanowania i normalnych miedzyludzkich kontaktow a bedzie nam wszystkim zylo sie jeszcze lepiej i wygodniej.........Pozdrawiam
albano1947

Post autor: albano1947 »

Halo !! :)
Moim zdaniem mamy w tej chwili nie z emigracja, a tylko z rodzinami czy pojedynczymi osobami, ktore przychodza do Luksemburga w celach zarobkowych. Tak jak w Polsce zmieniajac miejsce pobytu na przyklad kiedys z Wawy do Krakowa czy odwrotnie. Taka generacja jest troche inna jak ta ktora kiedys przyjechala tutaj z biletem w jednym kierunku.
Nasz Portal sluzy dzisiejszym rodakom jako zrodlo informacji koniecznych do pobytu w tym ksiestwie.
Emigracja dla mnie jest wtenczas jak ktos postanowil tutaj zamieszkac na stale i jest dumny z tego. Niewielu to robi ale znam i przyjaznie sie z niektorymi, ktorzy postanowili sie tutaj osiedlic i dzieci wysylajac solidarnie do luksemburskiej szkoly. Moje dzieci skonczyly szkoly luksemburskie nawet corka studiowala w Luksemburgu i skonczyla zdajac wszystkie egzaminy na urzednika panstwowego ..
Ja wielokrotnie prezentowalem ten maly kraj sportowo i tez na uroczystosciach polonijnych. Uczestniczylem w zjazdach swiatowego kongresu polonijnego .. Mam przyjaciol - polonusow na calym swiecie.
Kazda inicjatywa taka jak Dyrekcji Portalu Polska.lu jest mile widziana i popieram ja w calym slowa tego znaczenia.:)
Pozdrawiam milo :)
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

Super! Świetny pomysł! Cieszę się szczególnie, bo na koncert Noviki miałam wielką ochotę już w zeszłym roku, ale nie udało mi się wtedy wybrac. Teraz nie odpuszczę <muza>
Borys

Post autor: Borys »

he he he
Ura Bura Szef Podwóra
legan15

spotkanie "Poloni Luxembourskiej"

Post autor: legan15 »

Witam !!!
do Albano 1947.
Nie zrozumiales textu i mego przeslania. Piszesz ze rodziny wyjezdzaja za zarobkiem
a jak to nie nazwac jak "emigracja" ?? moze kiedys wroci czesc osob do kraju ale to nie zmienia problemu ktory ja opisalem.
Wykorzystales odpowiadajac na moj temat , swoja prywatna reklame tenisa i pare faktow o rodzinie.
A tu Portal i jego rozwoj oraz nowosci sa dla Polonusow tym wydarzeniem. Portal ktory ma laczyc,informowac i pomagac w rozwiazywaniu problemow dnia codziennego.
A jak widza nas w Polsce opisuje pozytywnie ilustrowany tygodnik / swiat&ludzie/
Natomiast na temat sportu ogolnie to nie mogles lepiej trafic. Ale to nie temat na teraz,
bo nie starczylo by czasu i stron .
Pozdrawiam byly reprezentant Polski,mistrz Polski i Luxembourga,uczestnik 18 Pucharow Europy i Mistrzostw Swiata trener i manager Rogier Milla p.n. wspolpracowal z tenisistami
swiatowej klasy.
ODPOWIEDZ