Kinderbonus się spóźnia :)

Awatar użytkownika
Redakcja

Kinderbonus się spóźnia :)

Post autor: Redakcja »

...ale, jak obiecuje CNPF, jedynie o kilka dni. Co to jest Kinderbonus? O tej formie pomocy socjalnej ze strony państwa pisaliśmy już kiedyś przy okazji reformy w luksemburskich podatkach. W skrócie – dodatek na dzieci zastąpił niegdysiejsze odliczenie od podatku z tego tytułu. Tym samym umożliwił uzyskanie subwencji z tytułu posiadania dzieci w tej samej kwocie wszystkim rodzinom luksemburskim niezależnie od wysokości ich zarobków. Wcześniej bowiem odliczenie stanowiło procentową część dochodu, tak więc rodziny o wyższym statusie materialnym mogły z tytułu odliczenia uzyskać odpowiednio więcej, niż słabo zarabiający rodzice.

W roku ubiegłym Kinderbonus stanowił kwotę 922 euro 50 ct wypłacaną jednorazowo po złożeniu odpowiedniego formularza CNPF. Od roku bieżącego dodatek na dzieci wypłacany ma być co miesiąc w kwocie 76,88 euro. Do tej pory CNPF nie uruchomiło jeszcze raty styczniowej, ale jak informują dzisiejsze media, pieniądze powinny do końca tygodnia lub najpóźniej z początkiem tygodnia następnego znaleźć się na kontach osób płacących podatki w Luksemburgu i posiadających dzieci.

wiadomość za www.station.lu
Załączniki
Kinderbonus.jpg
Kinderbonus.jpg (19.6 KiB) Przejrzano 2007 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~
Redakcja
Mario

Post autor: Mario »

Chciałbym poinformować że kaskę już płacą <lol> ja już mam na koncie
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Mario pisze:Chciałbym poinformować że kaskę już płacą <lol> ja już mam na koncie
Ja też, ja też już mam :)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
ODPOWIEDZ