Zaproszenie na Dzień Dziecka dla wszystkich naszych pociech!

Awatar użytkownika
Redakcja

Zaproszenie na Dzień Dziecka dla wszystkich naszych pociech!

Post autor: Redakcja »

Szkolny Punkt Konsultacyjny przy Amabsadzie RP w Luksemburgu, zwany potocznie Szkołą Polską organizuje dla wszystkich dzieci (niezależnie od tego czy są uczniami tej szkoły, a nawet od tego czy pobierają w ogóle edukację polskojęzyczną w Luksemburgu) na

[center]Piknik z okazji Dnia Dziecka
7 czerwca w Parku Heisdorf[/center]
W ramach tej imprezy zorganizowanych zostanie szereg zabaw dla dzieci, konkursy, quizy, będzie muzyka, a gwoździem programu ma być przedstawienie Teatru PLU przygotowane dla najmłodszych specjalnie na tę okazję.

O szczegółach tej imprezy przeczytać możecie na stronie internetowej Szkoły Polskiej. Chcielibyśmy jedynie zwrócić uwagę, że ze względów organizacyjnych wymagane jest zgłoszenie chęci udziału w Pikniku – najlepiej mailem na adres podany w ogłoszeniu na stronie Szkoły Polskiej.

Zapraszamy wszystkich bardzo serdecznie!
Załączniki
napisduzy.jpg
napisduzy.jpg (14.18 KiB) Przejrzano 3239 razy
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

O której rozpoczyna się piknik, bo jakoś nie mogę znaleść tej informacji?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

o 15.00
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

a czy komitet organizacyjny jest przygotowany na sobote na pogode taka jak w tej chwili za oknem? <pada> <pada> <pada> <pada> <pada> <pada>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Jutro oczywiście nie będzie padać. To już mamy z siłami wyższymi uzgodnione, nie po to Księdza angażowaliśmy do pomocy, aby nam dobrej pogody nie załatwił ;)
No, ale w razie czego mamy pokój kinowy, pokój jadalny, kilka namiotów, daszków i drzew. No może jakies nieprzemakalne buty by się przydały, bo po dzisiejszym deszczu może nie wysnąć. A najważniejsze, to proszę o rozsiewanie korzystnej aury od wejścia - wpuszczamy tylko za okazaniem uśmiechu :D
Danka
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

oj szamani szamani...

to ja juz zaczynam rozsiewanie <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko> <slonko>
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Dziękuję wszystkim za liczne przybycie na wczorajszy piknik z okazji Dnia Dziecka. Mieliśmy swojego reportera, który robił zdjęcia i ma zamieścić reportaż w prasie (dokładnie w gazetce szkolnej pt. „Sobotnia Prawda”), ale nim nakład się sprzeda w tysiącu egzemplarzy chciałam umieścić króciutkie podsumowanie.
Według naszych przybliżonych obliczeń bawiło się z nami ok. 250 osób, w tym 98 dzieci (tyle wydaliśmy talonów na darmowe ciasto). Mam nadzieję, że nasza oferta przypadła do gustu dzieciom w każdym wieku, jak i również dorosłym. Nie obiecuję, że w przyszłym roku uda się ją powtórzyć, ale kto wie…

Korzystając z forum chciałam podziękować licznym osobom, bez których nie byłoby możliwe zorganizowanie tylu atrakcji. Przede wszystkim Rodzicom uczniów ze Szkoły Polskiej, w tym Zarządowi Stowarzyszenia Rodziców, a także Nauczycielom.
Księdzu Kruszewskiemu za ciężarówkę sprzętu, wstawiennictwo w niebie w sprawie pogody, dojścia do siostry, która udostępniła nam park i za liczne dobre rady, no i bigos :p
Konsulatowi Polskiemu i Pani Konsul, która nas wsparła finansowo, sprzętowo i zapewniła dzieciom nagrody.
Teatrowi PLU za ich czas, który poświęcili na przygotowanie sztuki o krasnoludkach i za radość sprawioną dzieciom.
Licznym osobom, które spontanicznie proponowały pomoc i których nawet często nie znam z nazwiska.
Dziękuję również wszystkim, którzy ofiarowali dary na rzecz Szkoły i wsparli ją finansowo poprzez zakup ciast upieczonych przez naszych Rodziców oraz bigosu i potraw z grilla.

Na końcu, ale najserdeczniej chciałam podziękować Dzieciom ze Szkoły Polskiej, którzy nam dzielnie pomagali w przygotowaniach oraz urządzili zbiórkę nagród w loterii fantowej.

Lista podziękowań mogłaby być jeszcze długa, ale myślę, że moje osobiste podziękowania wystarczą.

Danuta Szuba
Danka
ODPOWIEDZ