Przedwakacyjna wspólna wyprawa z dziećmi - zapraszamy!

Chcę pojechać na wycieczkę do Houtopii:

Czas głosowania minął 24-05-2008, 12:44

a) wynajętym autokarem
4
57%
b) własnym transportem
3
43%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
Redakcja

Przedwakacyjna wspólna wyprawa z dziećmi - zapraszamy!

Post autor: Redakcja »

Uwaga, uwaga!

Po niewątpliwym sukcesie ostatniej wspólnej wycieczki na walońskie Safari nasza kochana Pani K-O :p – czyli asiunia – ma nową propozycję:

[center]wspólny wypad do dziecięcej "wyszalni"
– mega kombinatu rozrywkowego dla nieletnich pod nazwą –

Houtopia ![/center]
Przyjrzyjcie się tej stronce! Miejsce ma duży potencjał i pełną wszechstronność – jest olbrzymi plac zabaw na zewnątrz, oraz duża hala "indoor" w przypadku złej pogody, więc można tam pojechać bez względu na warunki atmosferyczne. Dla grup ponad 20-osobowych organizatorzy oferują nie tylko tańsze bilety (5 euro od osoby + darmowy bilet dla przewodnika grupy), ale także zapewniają pewne zorganizowane formy aktywności.

Ponadto obserwując jaką popularnością cieszą się obecnie wśród Was nasze wspólne wyjazdy, rozważamy możliwość wynajęcia autokaru na następną wycieczkę. Oczywiście będzie to możliwe pod warunkiem, że uzyskamy odpowiednia ilość chętnych, oraz że firma przewozowa zaoferuje nam korzystne warunki cenowe (co niewątpliwie zależy także od tego pierwszego aspektu, a więc od ilości zgłoszeń).

Dlatego też już teraz, z dużym wyprzedzeniem, zgłaszamy propozycję wycieczki, prosząc jednocześnie o deklaracje udziału w niej najpóźniej do 24 maja (piątek) wraz z odpowiedzią na załączoną ankietę dotyczącą akceptacji (lub nie) wariantu wycieczki autokarowej.

No, i najważniejsze na koniec – wycieczka miałaby się odbyć w przedostatnią (22.06) niedzielę czerwca, a więc tuż przed wakacjami. Jeśli jechalibyśmy autokarem, to wyjazd prawdopodobnie miałby miejsce o godz. 9.00 z parkingu ustalonego z przewoźnikiem (najprawdopodobniej spod Dworca, z Glacis wzglednie z P&R na Howaldzie, gdzie można by po prostu zostawić samochód na czas trwania wycieczki). Gdybyśmy jechali transportem prywatnym, godzina zapewne pozostałaby ta sama (Houtopię otwierają o 10.00, więc by skorzystać jak najwięcej, chyba nie ma się co wylegiwać w łóżkach do południa ;) ), być może zmianie uległoby miejsce wspólnego spotkania – ale to już ustalilibyśmy później.

Zapraszamy do udziału w ankiecie i oczywiście udziału w wycieczce. Prosimy o zgłaszanie od razu (tak jak to miało miejsce poprzednio – w postaci wpisów pod tym postem) ilości chętnych w formacie [liczba dorosłych] + [liczba dzieci].
Załączniki
houtopia.gif
houtopia.gif (11.74 KiB) Przejrzano 4580 razy
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

no to my się wstępnie dopisujemy tradycyjnie 2+2
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Wszystko fajnie, my baaardzo chetnie!!! ....ale czy nie mozna by wczesniej...choc 1 tydzien?... <bezradny> 22 czerwca, to moja latorosl bedzie juz na obozie w PL... :(
<prosi>
MaWi

Post autor: MaWi »

Bama, a tak zupelnie zartem – czy mozesz mi przypomniec choc jeden raz, kiedy akceptowalas pomysl wspolnej imprezy (obojetnie – wypad z dziecmi, brydz, cokolwiek...) tak zupelnie bez "reklamacji"? <mrgreen>
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

na stronie internetowej jest napisane, że w czerwcu jest otwarte od 11.00 (od 10.00 dopiero w lipcu)
Danka
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

22 czerwca to dobry termin - do konca roku szkolnego (w primaire i maternelle) jeszcze 2 tygodnie, więc ci co wyjeżdżają są raczej rzadkością - sorry bama...
a po powrocie możemy od razu iśc oglądać pokaz ogni sztucznych....
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

ok, ale secondaire konczy 20/6...no, ale skoro TYLKO mi nie pasuje - to oczywiscie, nie ma sprawy....ale - tak tylko dla formalnosci - tydzien wczesniej NAPRAWDE nie odpowiada ?...wszak do konca roku szkolnego jeszcze 3 tygodnie....
MaWi - tak zartem - nie przypominam sobie, zebym kwestionowala WSZYSTKIE terminy....jak mi nie pasuje, bo mnie nie ma, a zalezy mi na udziale - to zapytuje, czy nie mozna by przesunac....a co jak co - ale brydza, to mi sie chyba jeszcze nie zdarzylo kwestionowac....w przeciwienstwie do niektorych :)...tak zartem...
MaWi

bamaza42 pisze:a co jak co - ale brydza, to mi sie chyba jeszcze nie zdarzylo kwestionowac...
http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=17320#17320 oraz http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=17330#17330 i http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=17394#17394 etc.

...ale to juz tak absolutnie i do konca zartem, zeby nie bylo... <mrgreen>

a co do przesuniecia o tydzien, to tydzien wczesniej w sobote jest turniej – wlasnie – brydzowy, i nie jestem pewien, czy wszystkim bedzie pasowalo zasuwac do Belgii o 9 rano po emocjonujacej nocy przy zielonym stoliku, ktora zakonczyc sie moze tradycyjnie nie wczesniej niz o 1.00 w Vianden... Stad (m.in.) taka wlasnie propozycja daty.
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez MaWi, łącznie zmieniany 1 raz.
MaWi

danka44 pisze:na stronie internetowej jest napisane, że w czerwcu jest otwarte od 11.00 (od 10.00 dopiero w lipcu)
Na stronie internetowej jest tez napisane:
Pour les groupes, ouvert tous les jours dès 9h00 sur réservation.
ale moze najpierw poczekajmy z ustaleniem godziny, az sie zbiora chetni :)
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

bamaza, 14 czerwca jest tez wycieczka szkolna. Trudno, zebysmy robili sobie konkurencje.
Danka
Awatar użytkownika
bamaza42

ok, nie bede mieszac - po prostu nas tym razem nie bedzie i juz....a i turniej, i wycieczka jest w sobote....a ten wyjazd ma byc w niedziele....ale mniejsza o to - nie to nie ;)
Awatar użytkownika
bamaza42

MaWi pisze:a co jak co - ale brydza, to mi sie chyba jeszcze nie zdarzylo kwestionowac...

http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=17320#17320 oraz http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=17330#17330 i http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=17394#17394 etc.

...ale to juz tak absolutnie i do konca zartem, zeby nie bylo...
No, ja rozumiem, ze do konca zartem <mrgreen> , bo akurat te wszystkie watki dotycza tego samego turnieju - to po pierwsze, a po drugie - ja sie tam zgadzam na wszystko :p , nawet deklarujac stawienie sie na turnieju prosto z samolotu, do czego nawet innych namawiam.... <lol>
MaWi

Niezaleznie (choc moze wlasnie zaleznie?) od problemow z data, chcialbym przypomniec i zachecic do udzialu w jw.

Chyba, ze nie pasuje temat? Data? Miejsce? Cos innego z czym chetnie byscie sie z nami podzielili?

Jesli wiec nie jestescie przekonani do tego wyjazdu, to moze choc dacie sie namowic wymiane pogladow na ten temat, co pozwoli na zaproponowanie w przyszlosci oferty bardziej odpowiadajacej Waszym oczekiwaniom.

pozdr.

MW
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

Ja mam wątpliwości co do miejsca. Myślę, że jest ono fajne i ciekawe ale dla starszych dzieci (może 8-10 lat). Wielu z nas ma jednak młodsze pociechy i może stąd ta niska frekwencja.
Poza tym spektakl multimedialny, zabawne doświadczenia, podróż przez ludzkie ciało - fajnie, żeby dzieci potrafiły coś przeczytać, posłuchać - mogą być tu problemy językowe?

Może w przyszłości zainteresuje Was wspólny wyjazd do
GROTTE DE HAN
Myślę, że jest to miejsce dla dzieci w różnym wieku. Atrakcyjna może być przejażdżka starym tramwajem z centrum miasteczka do grot, pływanie łódką, pokaz świetlny, spłoszone nietoperze. Poza tym jest też plac zabaw i mała ferma. Chyba godne rozważenia? :)
Ola
asiunia

Post autor: asiunia »

Biała pisze:Ja mam wątpliwości co do miejsca. Myślę, że jest ono fajne i ciekawe ale dla starszych dzieci (może 8-10 lat).
Hmm.... Skad taka opinia?
Nie przypadkowo wybralam wlasnie to miejsce jako cel kolejnej, wspolnej wycieczki gdyz zapewnione sa tam atrakcje dla dzieci w kazdym wieku. Naturalnie inne atrakcje dla dzieci starszych, inne dla mlodszych, ale dla kazdego cos:) I mysle, ze obawy jezykowe sa niepotrzebne, wkoncu dzieci nie jada tam same, wiec rodzice beda mogli podpowiedziec badz przetlumaczyc swoim starszym pociechom to i owo. Anyway...
Jesli warunki pogodowe na to pozwola to wycieczka odbedzie sie tak czy siak, gdyz mam juz na liscie obecnosci 4 osby dorosle + 8 dzieciakow (w wieku - najstarsze 9 lat i najmlosdze 1 rok).
Jesli kaja jedzie to dochodza kolejni 2+2 :)

BtW: Groty w Han polecam rowniez i ja (jesli ktos tam jeszcze nie byl), jednak organizacja wycieczki w to miejsce musialby zajac sie ktos inny, gdyz ja sie tam juz nie wybieram tak szybko, bo bylam conajmniej kilka razy, ostatnio dwa tygodnie temu, wiec ilez mozna... ;))
ODPOWIEDZ