GD Policja będzie uważniej przyglądać się kierowcom, by...

Awatar użytkownika
Redakcja

GD Policja będzie uważniej przyglądać się kierowcom, by...

Post autor: Redakcja »

... by wychwycić tych, którzy podczas jazdy używają telefonów komórkowych oraz nie mają zapiętych pasów bezpieczeństwa. W tym celu policjanci będą obserwować nadjeżdżające samochody przez specjalne lornetki-kamery, które umożliwiają nie tylko przybliżenie oglądanego obrazu, wyostrzenie szczegółów, ale także dają dosyć dobry podgląd nawet przy słabym oświetleniu.

Dlatego też, jeśli nawet macie ten niechlubny zwyczaj rozmawiania przez telefon podczas prowadzenia samochodu, lepiej w piątkowy ranek zostawić komórkę w domu albo przynajmniej zamknąć w bagażniku! Prowadzona od jakiegoś czasu akcja Coup de poing skierowana przeciwko takim zachowaniom się na drodze, będzie miała swoją kolejną kulminację właśnie jutro. Także w ciągu całego miesiąca lipca policja zapowiada wyrywkowe kontrole na terenie całego Wielkiego Księstwa.

Wiadomość za www.wort.lu
Załączniki
gsm_campaigne_153.jpg
gsm_campaigne_153.jpg (5.44 KiB) Przejrzano 1628 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

widzialem ich! rzeczywiscie pan przygladal sie dokladnie stojacym w kilkukilometrowym korku kierowcom.

osobiscie uwazam, ze niezapinanie pasow to zupelna glupota, ale niegrozna dla innych uczestnikow ruchu (poza pasazerem siedzacym za toba - ktory podczas wypadku wazac 2 tony poprostu cie zgniecie...)

natomiast komorki poprostu rozpraszaja uwage - a to juz jest niebezpiczne dla innych.

a tak przy okazji przylaczam sie do watku/apelu, ktory pojawil sie ostatnio przy temacie wypadkow - ludzie - zapalajcie swiatla nawet przy pogodzie ! (tej dobrej, bo przy deszczu mamy dobre nawyki z kraju :) )

pozdrawiam
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

to i ja krótki apel wystosuję - ludzie włączajcie światła mijania ! ale o tym chyba akurat rodacy pamiętają, jeden i drugi a apel adresowany jest raczej do Luxemburczyków.
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
misio

Post autor: misio »

A kiedy zaczna lapac tych co jezdza na czerwonym???
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

lapia, lapia. czesto cywilnymi autami
ODPOWIEDZ