Nowa linia autobusowa do Cloche d'Or

Awatar użytkownika
Redakcja

Nowa linia autobusowa do Cloche d'Or

Post autor: Redakcja »

Od dziś uruchomiona zostaje nowa linia autobusowa nr 24, która zainteresuje pracujących w rejonie Cloche d'Or. Łączy ona parking P+R Bouillon ze strefą przemysłową Cloche d'Or (Rue G. Kroll). Autobus kursuje wyłącznie w dni robocze co 10 min. Podróż między przystankami końcowymi potrwa 11 minut. Pierwszy kurs o 6.32 rano, ostatni powrotny o 20.17.

Parking P+R Sud, który dotychczas był wykorzystywany przez pracujących w strefie Cloche d'Or, jest regularnie przepełniony i dlatego miasto postanowiło zachęcić dojeżdżających do Lux-Ville z kierunków południowego i zachodniego do pozostawiania auta na parkingu P+R Bouillon, oferującego 2600 miejsc. Być może nowa linia autobusowa spowoduje, że więcej osób zrezygnuje z przeciskania się samochodem pod samo miejsce pracy i wybierze parkowanie poza miastem.

Informacja za www.wort.lu.
Załączniki
24.JPG
24.JPG (7.48 KiB) Przejrzano 863 razy
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

widzziałam ten busik!! <rotfl> aż się zdziwiłam że o tym numerku nic nie wiedziałam, ale skoro to od dzisiaj jeździ....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
ODPOWIEDZ