Witam,
Czy ktos moze mi udzielic odpowiedzi na pytanie jak w Luksemburgu zalozyc tzw. Association de "fait"? Czy robi sie to u Notariusza? Czy moze za pomoca specjalnego formularza? Jedyna informacja, jaka znalazlam na ten temat to:
http://www.benevolat.public.lu/fr/conse ... index.html
Dzwonie do nich od wczoraj, ale bezskutecznie. Wyslalam zapytanie, ale to niestety troche trwa. Moze ktos z Was 'podknal' sie juz o te tematyke?
Dziekuje i pozdrawiam
Association de "fait"
Ja to rozumie ze jest zakładane np w knajpie przy piwie zrzeszenie np " pijaków spod kiosku" bez żadnego pisania i wszędzie spotykamy się działamy dobrze i źle a jeśli problemy z tzw prawem to odpowiadamy jako ja, kowalski, ty jako Nowak itd ... a nie jako zrzeszenie takie i owakie
Le membres d’une association dite « de fait » peuvent risquer leur fortune personnelle, car en cas d'action en justice les membres peuvent être recherchés sous leurs noms personnels et ils ne peuvent pas se "cacher" derrière leur association.
a jeśli inne zrzeszenie to trzeba coś spisać i może nasi opiekunowie z polska .lu już przez to przeszli
a można wiedzieć jakiego typu association chcesz założyć (jeśli nie chcesz publicznie to daj na PW)
Le membres d’une association dite « de fait » peuvent risquer leur fortune personnelle, car en cas d'action en justice les membres peuvent être recherchés sous leurs noms personnels et ils ne peuvent pas se "cacher" derrière leur association.
a jeśli inne zrzeszenie to trzeba coś spisać i może nasi opiekunowie z polska .lu już przez to przeszli
a można wiedzieć jakiego typu association chcesz założyć (jeśli nie chcesz publicznie to daj na PW)