To wszystko jest nowym podejściem do sprawy
Jeszcze przed upadkiem muru (1989)ludzie z RFN zazdrościli NRD owcom struktur dla dzieci i ludzi pracujących i dlatego w RFN był niż w polityce rodzinnej a w NRD wyż
W Luksemburgu to samo co w Niemczech (RFN) i dlatego było tak mało pracujących matek szczególnie w średnich i niższych strefach zarobkowych
np dla 2 dzieci w żłobku zadano ponad 2000 €(przeliczenie dawnych LUF) na miesiąc czyli nie pracująca matka musiała by od razu mieć kierownicze stanowisko
godziny pracy ???
dobre
Mozesz podac o rozwod -a na alimenty nie masz co liczyc duze -bo tu jest jakis bezsens -ja dostalam 250 euros na msc kiedy ojciec zarabial 6000 euros.adwokata tez musialam oplacic bo dla nich 2000 euros wyplaty to jest duzo na samaotna matke;)jakas parodia .Niestety po wywiadach srodowiskowych inne matki w Lux nie dostaja wiecej alimentow max to 300 euros .Inaczej jest we Francji i Belgii .Wiec niekt mi nikt nie mowi ze lux ma polityke rodzinna bo padne.
Re: dobre
Agnieszka , Luksemburg ma polityke prorodzinna duza bardziej zauwazalna niz w wiekszosci krajow na calym swiecie.aga19748 pisze:Wiec niekt mi nikt nie mowi ze lux ma polityke rodzinna bo padne.
Tyle ze dla mnie rodzina to mama + tata + dziecko lub dzieci.
Ura Bura Szef Podwóra