ALLOCATION FAMILIALES
ALLOCATION FAMILIALES
Mam pytanie, czy to prawda ze Francuzi pracujacy w Luxie a takze Niemcy pozbeda sie cudownego rodzinnego ??? <beczy>
Nie chce rozpowszechniac niesprawdzonych informacji, ale cos moze byc na rzeczy, bo pamietam jak w zeszlym roku moj nauczyciel francuskiego, Belg mieszkajacy w Belgii i ojciec 3 dzieci, narzekal, ze panstwo luksemburskie ma w planach ograniczenie dodatkow rodzinnych, tzn. mieliby je otrzymywac tylko rezydenci Luksemburga, a frontaliers juz nie.
Niestety, moj poziom francuskiego nie pozwolil mi wowczas na zglebienie tego tematu
Niestety, moj poziom francuskiego nie pozwolil mi wowczas na zglebienie tego tematu
Re: ALLOCATION FAMILIALES
to Polacy tez z pojda w te slady.....dylex pisze:Mam pytanie, czy to prawda ze Francuzi pracujacy w Luxie a takze Niemcy pozbeda sie cudownego rodzinnego ??? <beczy>
Niemcy wypłacają swoje, a Luksemburg wypłaca wyrównanie czyli różnicę między świadczeniem niemieckim a luksemburskim. Oczywiście pod warunkiem, że rodzic pracuje i płaci składki ubezpieczenia społecznego w Wielkim Księstwie.agabird pisze:A to nie jest tak ze jak pracuje w Luxie ale jestem zameldowana w Niemczech to Niemcy wyplacaja mi dodatek na dziecko?