jrm pisze:wykonuje sie tzw poslizgi kontrolowane na wodzie, omijanie przeszkod itp.
Kurcze... ja tez chce sie tak pobawic i to w majestacie prawa, pod okiem instruktora! Czy jak ktos ma prawko od lat 20, to mu sie takze taka jazda nalezy, czy ma juz niestety te przyjemnosc z glowy?
jrm pisze:wykonuje sie tzw poslizgi kontrolowane na wodzie, omijanie przeszkod itp.
Kurcze... ja tez chce sie tak pobawic i to w majestacie prawa, pod okiem instruktora! Czy jak ktos ma prawko od lat 20, to mu sie takze taka jazda nalezy, czy ma juz niestety te przyjemnosc z glowy?
No extra - jeszcze własną furą
Coś jak gokarty - ale wersji hardcore :P
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Mistrzu, znam tory na ktorych mozna slajdowac ile dusza. Placisz za okrazenie, wjezdzasz wlasnym autem.
A nawiazujac do poslizgow na egzaminie. Uwazam iz jest to nieco na wyrost. Znaczy zdziwiony jestem ze mlodzi kierowcy musza posiasc taka umiejetnosc jak prowadzenie auta w poslizgu. Mysle ze jesli tak jest i kazdy kierowca tutaj musi przejsc pozytywnie taki egzamin tzn ze mamy tutaj bardzo dobrze wyszkolonych kierownikow.
MaWi pisze:Kurcze... ja tez chce sie tak pobawic i to w majestacie prawa, pod okiem instruktora! Czy jak ktos ma prawko od lat 20, to mu sie takze taka jazda nalezy, czy ma juz niestety te przyjemnosc z glowy?
do Borysa:
to nie jest egzamin, to staz. idziesz tam, wykonujesz cwiczenia najlepiej jak potrafisz i dostajesz papier, ze jestes pelnoprawnym kierowca.
MaWi pisze:Kurcze... ja tez chce sie tak pobawic i to w majestacie prawa, pod okiem instruktora! Czy jak ktos ma prawko od lat 20, to mu sie takze taka jazda nalezy, czy ma juz niestety te przyjemnosc z glowy?
Ja tez powiem....Kurcze....prawko mam juz ponad 20 lat, ale poslizgow kontrolowanych nikt mnie nigdy nie uczyl....i sama wlasnym autem wolalabym tego nie robic....co innego pod okiem instruktora.... MaWi - daj znac, jak sie czegos dowiesz... )
Borys pisze:
A nawiazujac do poslizgow na egzaminie. Uwazam iz jest to nieco na wyrost. Znaczy zdziwiony jestem ze mlodzi kierowcy musza posiasc taka umiejetnosc jak prowadzenie auta w poslizgu. Mysle ze jesli tak jest i kazdy kierowca tutaj musi przejsc pozytywnie taki egzamin tzn ze mamy tutaj bardzo dobrze wyszkolonych kierownikow.
Borys, Hania miala pare lat temu taki kurs i potwierdza, ze jest on fantastyczny. Tak naprawde nie tyle uczy jazdy w poslizgach, co raczej pokazuje, ze takie sytuacje tez moga miec miejsce. Jest za krotki, zeby sie czegos nauczyc i nie konczy sie egzaminem jako takim. Ale niektorym samo uczestnictwo w takich cwiczeniach otwiera oczy. Na przyklad musisz jechaz z okreslona predkoscia i masz sie zatrzymac przed przeszkoda stajaca na drodze. Wszystko gra. Ale powtarzasz to cwiczenie na mokrym torze i juz sie nie zatrzymasz. Albo wchodzisz w ten sam zakret kilkakrotnie z zadana predkoscia, za kazdym razem powiekszajac ja o 10 km/h. Dopoki nie wypadniesz.
Wielka frajda! Polecam i poczatkujacym i tym, ktorym sie wydaje, ze sa swietnymi kierowcami. Zwlaszcza tym
h
Mysle ze najniebezpieczniejsi kierowcy to Ci ktorzy nazwaja siebie samych dobrymi kierowcami...
Czytalem kiedys slowa Pana Zasady, mowiace o tym ze by posiasc umiejetnosc prowadzenia auta w poslizgu nalezy trenowac kilkanascie do kilkudziesieciu godzin tygodniowo, w rzeczywistosci nikt nie ma takich mozliwosci...
Ja osobiscie probuje przy kazdej nadarzajacej sie okazji utracic przyczepnosc , oczywiscie w miare warunkow na drodze oraz jej najblizszego otoczenia, wszak szalenie po drogach publicznych nalezy tepic STOP WARIATOM DROGOWYM !!
Dzieki za rozjasnienie co to takiego ten kurs , swietna idea !
[quote="gabrjel] A w TVN dziś (poniedziałki o 0:30 lub 0:45) jest zawsze króciutka lekcja...[/quote]
gabrjel - ty na bezsennośc cierpisz czu jak?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu