Kurcze... ja tez chce sie tak pobawic i to w majestacie prawa, pod okiem instruktora! Czy jak ktos ma prawko od lat 20, to mu sie takze taka jazda nalezy, czy ma juz niestety te przyjemnosc z glowy?jrm pisze:wykonuje sie tzw poslizgi kontrolowane na wodzie, omijanie przeszkod itp.
Czy ktoś może mi polecić instruktora/ firmę do nauki jazdy?
No extra - jeszcze własną furąMaWi pisze:Kurcze... ja tez chce sie tak pobawic i to w majestacie prawa, pod okiem instruktora! Czy jak ktos ma prawko od lat 20, to mu sie takze taka jazda nalezy, czy ma juz niestety te przyjemnosc z glowy?jrm pisze:wykonuje sie tzw poslizgi kontrolowane na wodzie, omijanie przeszkod itp.
Coś jak gokarty - ale wersji hardcore :P
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Mistrzu, znam tory na ktorych mozna slajdowac ile dusza. Placisz za okrazenie, wjezdzasz wlasnym autem.MaWi pisze:Kurcze... ja tez chce sie tak pobawic i to w majestacie prawa, pod okiem instruktora! Czy jak ktos ma prawko od lat 20, to mu sie takze taka jazda nalezy, czy ma juz niestety te przyjemnosc z glowy?jrm pisze:wykonuje sie tzw poslizgi kontrolowane na wodzie, omijanie przeszkod itp.
A nawiazujac do poslizgow na egzaminie. Uwazam iz jest to nieco na wyrost. Znaczy zdziwiony jestem ze mlodzi kierowcy musza posiasc taka umiejetnosc jak prowadzenie auta w poslizgu. Mysle ze jesli tak jest i kazdy kierowca tutaj musi przejsc pozytywnie taki egzamin tzn ze mamy tutaj bardzo dobrze wyszkolonych kierownikow.
Chyba się nie należy, ale zawsze można sobie pójść na taki kurs z własnej nieprzymuszonej woli: http://www.cfc.lu/wb/pages/en/courses/car.php.MaWi pisze:Kurcze... ja tez chce sie tak pobawic i to w majestacie prawa, pod okiem instruktora! Czy jak ktos ma prawko od lat 20, to mu sie takze taka jazda nalezy, czy ma juz niestety te przyjemnosc z glowy?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Ciekawa oferta jest tutaj:
http://www.cfc.lu/wb/pages/en/courses/p ... driver.php
Dzwoniłem i na 4 ludków 2 dni:
720 € po 8h za 1 ludka
trochę cenowe przegięcie - ale chyba da się potargować zwłaszcza że wspominali o posiadaniu własnego sprzętu....
http://www.cfc.lu/wb/pages/en/courses/p ... driver.php
Dzwoniłem i na 4 ludków 2 dni:
720 € po 8h za 1 ludka
trochę cenowe przegięcie - ale chyba da się potargować zwłaszcza że wspominali o posiadaniu własnego sprzętu....
Ja tez powiem....Kurcze....prawko mam juz ponad 20 lat, ale poslizgow kontrolowanych nikt mnie nigdy nie uczyl....i sama wlasnym autem wolalabym tego nie robic....co innego pod okiem instruktora.... MaWi - daj znac, jak sie czegos dowiesz...MaWi pisze:Kurcze... ja tez chce sie tak pobawic i to w majestacie prawa, pod okiem instruktora! Czy jak ktos ma prawko od lat 20, to mu sie takze taka jazda nalezy, czy ma juz niestety te przyjemnosc z glowy?
Borys, Hania miala pare lat temu taki kurs i potwierdza, ze jest on fantastyczny. Tak naprawde nie tyle uczy jazdy w poslizgach, co raczej pokazuje, ze takie sytuacje tez moga miec miejsce. Jest za krotki, zeby sie czegos nauczyc i nie konczy sie egzaminem jako takim. Ale niektorym samo uczestnictwo w takich cwiczeniach otwiera oczy. Na przyklad musisz jechaz z okreslona predkoscia i masz sie zatrzymac przed przeszkoda stajaca na drodze. Wszystko gra. Ale powtarzasz to cwiczenie na mokrym torze i juz sie nie zatrzymasz. Albo wchodzisz w ten sam zakret kilkakrotnie z zadana predkoscia, za kazdym razem powiekszajac ja o 10 km/h. Dopoki nie wypadniesz.Borys pisze:
A nawiazujac do poslizgow na egzaminie. Uwazam iz jest to nieco na wyrost. Znaczy zdziwiony jestem ze mlodzi kierowcy musza posiasc taka umiejetnosc jak prowadzenie auta w poslizgu. Mysle ze jesli tak jest i kazdy kierowca tutaj musi przejsc pozytywnie taki egzamin tzn ze mamy tutaj bardzo dobrze wyszkolonych kierownikow.
Wielka frajda! Polecam i poczatkujacym i tym, ktorym sie wydaje, ze sa swietnymi kierowcami. Zwlaszcza tym
h
Mysle ze najniebezpieczniejsi kierowcy to Ci ktorzy nazwaja siebie samych dobrymi kierowcami...
Czytalem kiedys slowa Pana Zasady, mowiace o tym ze by posiasc umiejetnosc prowadzenia auta w poslizgu nalezy trenowac kilkanascie do kilkudziesieciu godzin tygodniowo, w rzeczywistosci nikt nie ma takich mozliwosci...
Ja osobiscie probuje przy kazdej nadarzajacej sie okazji utracic przyczepnosc , oczywiscie w miare warunkow na drodze oraz jej najblizszego otoczenia, wszak szalenie po drogach publicznych nalezy tepic STOP WARIATOM DROGOWYM !!
Dzieki za rozjasnienie co to takiego ten kurs , swietna idea !
Czytalem kiedys slowa Pana Zasady, mowiace o tym ze by posiasc umiejetnosc prowadzenia auta w poslizgu nalezy trenowac kilkanascie do kilkudziesieciu godzin tygodniowo, w rzeczywistosci nikt nie ma takich mozliwosci...
Ja osobiscie probuje przy kazdej nadarzajacej sie okazji utracic przyczepnosc , oczywiscie w miare warunkow na drodze oraz jej najblizszego otoczenia, wszak szalenie po drogach publicznych nalezy tepic STOP WARIATOM DROGOWYM !!
Dzieki za rozjasnienie co to takiego ten kurs , swietna idea !
A propos tracenia przyczepnosci na drogach luksemburskich – ten artykul powinien dodac cos do tematu: http://www.wort.lu/wort/web/letzebuerg/ ... -enden.php
Polecam na początek wizytę tutaj:hurakami pisze:Polecam i poczatkujacym i tym, ktorym sie wydaje, ze sa swietnymi kierowcami. Zwlaszcza tym
h
http://www.szkola-auto.pl/index2.php
A w TVN dziś (poniedziałki o 0:30 lub 0:45) jest zawsze króciutka lekcja...
- kajapapaja
[quote="gabrjel] A w TVN dziś (poniedziałki o 0:30 lub 0:45) jest zawsze króciutka lekcja...[/quote]
gabrjel - ty na bezsennośc cierpisz czu jak?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
[/quote]kajapapaja pisze:[quote="gabrjel] A w TVN dziś (poniedziałki o 0:30 lub 0:45) jest zawsze króciutka lekcja...
Mam magnetowid z programatorem
a czasami coś ciekawego leci i tak zleci do 1'ej 2'ej