zasilki porodowe-ciaza w Polsce...
zasilki porodowe-ciaza w Polsce...
czy zasilki porodowe przysluguja w Luksemburgu, jesli czesc ciazy (do 6 miesiaca) byla prowadzona w Polsce (mam pieczatki wizyt u ginekologa i dentysty polskiego na odpowiednich luksemburskich formularzach) a czesc w Luksie? Porod bedzie tez w Luksie... Pozdrawiam, Ewa
Ewa
Re: zasilki porodowe-ciaza w Polsce...
Powinny ci przysługiwać; zgodnie z tym co piszą na stronie CNPF, to:ewab pisze:czy zasilki porodowe przysluguja w Luksemburgu, jesli czesc ciazy (do 6 miesiaca) byla prowadzona w Polsce (mam pieczatki wizyt u ginekologa i dentysty polskiego na odpowiednich luksemburskich formularzach) a czesc w Luksie? Porod bedzie tez w Luksie... Pozdrawiam, Ewa
1. L'allocation prénatale - musisz mieszkać w GD w momencie ostatniego badania prenatalnego
2. L'allocation de naissance - musisz mieszkać w GD w momencie urodzenia
3. L'allocation de maternité - musisz mieszkać w GD w momencie uzyskania prawa do zasiłku (czyli od 8-mego miesiąca ciąży) i przez cały czas trwania tego prawa (czyli 16 tygodni)
Wygląda z tego, że spełniasz te wszystkie warunki, upewnij się jeszcze może w CNPF że uznają ci potwierdzenia od lekarzy w Polsce, ale kiedyś o to pytałem i z tego co pamiętam nie powinno być z tym problemu
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain