Rejestracja samochodu - dokumenty - kilka pytan

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
Borys

Post autor: Borys »

Ja bym polecal wizyte w ktoryms z "garazow". Zalezy ile auto ma lat.

Z tego co ja wiem to lekko nie jest zeby przejsc kontrole , sprawdzaja dokladnie a nawet bardzo.
Ura Bura Szef Podwóra
Aurelia

Post autor: Aurelia »

Dzieki za rade. Tak sobie wlasnie myslalam, a samochod ma juz 8 lat, wiec rzeczywiscie lepiej wczesniej wszystko sparwdzic. A czy mozesz polecic jakis warsztat? Slyszalam o Goedert. Byles tam moze?
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Jeżeli badanie ma być w związku z planowanym przeglądem rejestracyjnym, to polecałbym zrobienie go w miejscowym automobilklubie (ACL w Strassen). Będzie niezależnie i niezbyt drogo. Nie będą wyszukiwać urojonych usterek i dostaniesz dokładną listę co należy naprawić. Wtedy pojedziesz do mechanika i mu powiesz co ma robić.
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

Aurelia nie panikuj z 8-mio letnim autem. W tamtym roku rejstrowalam swojego "emeryta"- 15 letniego golfa i przeszedl bez mrugniecia okiem. Faktem jest ze sprawdzaja dokladnie. Za pierwszym podejsciem placisz cala sume za przeglad czyli jakies 35€-( poprawcie mnie jak sie myle) a jesli musisz jeszcze raz wrocic, bo pan cos znalazl, co nalezalo naprawic narazasz sie na ewentualny wydatek ok. 10€. Powtornie jedziesz jako priorytet i sprawdzaja tylko to co bylo do naprawy-zadnych swiatel i calej procedury.
Aurelia

Post autor: Aurelia »

Dzieki za podpowiedzi! Dam znac co i jak.
Pozdrawiam wszystkich!
ODPOWIEDZ