Jakis czas temu, jak wszyscy, dostalam do skrzynki pocztowej deklaracje a la podatkowa do wypelnienia - ale gdzies mi sie zawieruszyla i zupelnie nie wiem do jakiego urzedu/gdzie sie zglosic po nowa - ktos wie???
Dzieki
Hmmm nie wiem dokladnie bo jak wiecie formularz mi wsiakl .... tylko wydaje mi ze beda dzis zbierac (bynajmniej u mnie w Eich) bo wszyscy sasiedzi w swoich skrzynkach pocztowych uzupelnione pozostawiali. Jakby ktos mial dokladniejsze info bylabym wdzieczna!
Termin zalezy chyba najbardziej od "pana" z gminy, co to chodzi i zbiera. W kazdej gminie zapewne w innym czasie. Ale nawet jesli pan nie zbierze, to i tak mozna potem zaniesc do gminy. Tez w okreslonym terminie. Np. w Walfer termin jest do poniedzialku (ten pan od zbierania, jak cie nie zastanie w domu, to ci zostawi kartke, gdzie bedzie napisane, gdzie to nalezy zaniesc i do kiedy). Ponadto tak formalnie to nie jest to deklaracja podatkowa (a przynajmniej nie w rozumieniu polskiego PIT-u), tylko forma spisu czy zgloszenia... "checi" opodatkowania sie i zwiazanej z tym sytuacji materialno-zawodowo-rodzinnej. Bylo na ten temat troche rok temu na portalu: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=191
hurrrrra ! znalazłem ... gdzieś między puszką po rybach, skorupkami jaj i nie wiem czym tam jeszcze .... hmm ... śladem luxxxika przespaceruję się po nowy egzemplarz do gminy <roll>
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]
panda pisze:czy to nie była czasem taka żółta kartka ?!?!?!
Ale ta główna część jest biała - jest formatu 3xA4 (złożone). Raczej nie podobne do reklamy.
A ta "zółta" kartka jest raczej seledynowa i służy bodaj do rejestrowania psów, więc chyba nie ma czego żałować.