Czynsz za wynajem pastwiska

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
Awatar użytkownika
digilante

Czynsz za wynajem pastwiska

Post autor: digilante »

Czy ktos sie orientuje jaki jest teraz czynsz za pastwisko? Normalnie jest to liczone za "are" (100mkw) za rok. Sasiad oferuje 3 euro, wiec chcialbym wiedziec czy to wyglada ok czy nie? W pracy kolezanka mowila ze 4-5 euro za "are", ale to raczej gadanie bez podstawy chyba.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

Sprawdzilem z rodzinnym farmerem: cena zalezy rowniez od lokalizacji: na polnocy 2 Euro /akr, na poludniu do 4. Biorac pod uwage twoje miejsce zamieszkania, cena, ktora ci oferuje miejscowy farmer jest OK - dixit moj kuzyn.

Natomiast nie wiem, jak to wytrzymasz, jak steki na czterch nogach beda ci spacerowaly pod oknem od samego rana ....
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

xtheo7 pisze:Natomiast nie wiem, jak to wytrzymasz, jak steki na czterch nogach beda ci spacerowaly pod oknem od samego rana ....
Ja myślę, że tego mu właśnie brakuje do szczęścia, więc sąsiad-frajer, bo mógły wypasać choćby i za darmo :)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Wielkie dzieki xtheo. Nie tyle ze wilqs ma racje, ale sasiad jest mlody tegi dwu-metrowiec ktory po kazdej wizycie zostawia dwie puste butelki czegokolwiek co lezalo mi w zamrazalniku. Facet mi wypije wiecej wodki niz ten czynsz jest warty.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

to moze umow sie lepiej na platnosc w naturze - 100kg wolowiny za ar np. :)
ODPOWIEDZ