Konto w banku

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
joasit

Konto w banku

Post autor: joasit »

Czy jest jakis bank, w ktorym mozna zalozyc konto nie bedac zameldowanym w Luxemburgu? Pytam, gdyz dzis w BCEE odeslano mnie z kwitkiem zadajac zasw. o zameldowaniu. Poczta tez mnie poinformowala o podobnym wymogu.
A jak jest w innych bankach? Moze ktos cos wie?
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Dla nie rezydentów w luks to nie maja obowiązku otwierać konta ale mogą to zrobić jeśli masz ciekawy "profil" tzn ze coś będzie na tym koncie
A jeśli tylko konto potrzebne to spróbuj na ccp na poczcie ..........

http://www.pt.lu/portal/CCP/pid/870
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
joasit

na poczcie tez chca zameldowanie, a w meldunkowym do zameldowania chca ......... akt urodzenia i tu zaczyna sie problem.
misio

Post autor: misio »

A jaki jest problem w zameldowaniu? Poza tym to jakas dziwna bzdura z tym meldunkiem. Co maja powiedziec frnataliersi co maja tu konta i nie maja meldunku? Prace masz? Umowe - chocby czasowa masz? Jesli tak, to problemu nie bedzie. No chyba ze waletujesz u kogos - tu wtedy klops.
joasit

Misio, bzdury to ty wypisujesz (zreszta jak zawsze)
A moje pytanie wciaz otwarte
misio

Post autor: misio »

Przepraszam, ktora czesc mojej wypowiedzi czy pytania ci sie nie spodobala lub - o zgrozo - zabolala? Piszesz ze meldunku nie masz, no to ci napisalem - jaki problem sie zameldowac? No chyba ze sa to problemy, o ktorych nie chcesz sie rozpisywac. Twoja sprawa, nie wnikam, ale skoro mowia ze nie mozna, to nie mozna.
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Ja nigdy nie bylem zameldowany w LUXie nawet przez 5 minut i zalozylem konto w owczesnym fortiscie, dzis BNP bez zadnych problemow w ciagu chyba 15 minut
ODPOWIEDZ